Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUP

Mladić iz Bihaća osumnjičen za terorizam

f0bda195-3205-4bce-8bf1-aa482c49fc6c
Foto: Screenshot

Osamnaestogodišnjak je bivši učenik Mješovite srednje škole u tom gradu, a priveden je u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio napadom poput jučerašnjeg na Vračaru

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su lice čiji su inicijali A.Z. (18) iz Bihaća zbog sumnje da je planiralo izvršiti krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam, rečeno je iz FUP-a.

Ovo lice će, nakon kriminalističke obrade, biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, javlja BHRT.

Iz FUP-a je rečeno da je osamnaestogodišnje lice iz Bihaća uhapšeno po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam.

Ovo lice je bivši učenik Mješovite srednje škole u tom gradu, a priveden je u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio napadom poput jučerašnjeg na Vračaru.

Mladić iz Bihaća naveo je da je “dječak što je ubio osmoro djece kraljina za njega i da tako nešto i on sprema već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću”.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu juče je ubijeno osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K. koji je počinio taj zločin.