Mladić iz Bileće posjeduje nelegalno oružje (VIDEO)

bileca

Izvjesni Mile iz Bileće angažirao je, najvjerovatnije suprugu, da ga mobitelom snima kako gleda završnicu teniskog meča u kojem je sinoć pobijedio Novak Đoković. Tri minute kućne atmosfere, a onda se u kadru pojavljuje još jedan muškarac koji repetira pušku, a već u narednom trenutku Miletov vrisak se prolama i izlijeću obojica na ulicu slaviti Noletovu pobjedu, piše novinska agencija Patria.

I odjednom Mile iz sehare izvuče kalašnjikov, te zajedno sa drugim muškarcem krenu rafalati u zrak, i to između kuća.

Portparolka CJB Trebinje Jovana Samopjan na upit da li je policija obaviještena o ovom incidentu i pucnjavi, uz smijeh nam je odgovorila da su samo slavili pobjedu. Nakon što smo je pitali da li ova dva muškarca sa snimka koji je postavljen na YouTube imaju dozvolu za ovu vrstu naoružanja, te da li se išta poduzima, odgovorila je:

-Za tu vrstu naoružanja ne može se dobiti dozvola. Policija radi na dokumentovanju slučaja, kazala je Samopjan, dodavši da nije u detalje upoznata sa svim jer se nalazi na odmoru.

Direktor policije RS Gojko Vasić rekao je za NAP da će provjeriti sa CJB Trebinje sve o ovom incidentu.

-Tu je nekoliko krivičnih djela, ne znam sada da li će biti okvalificirano kao narušavanje javnog reda i mira ili izazivanje opće opasnosti, i svakako s obzirom na vrstu naoružanja i prijava za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, kaže Vasić.