Crna hronika

bijeljinska policija

Mladić izvršio samoubistvo nakon što je djevojka od njega iznudila 10.000 KM

20/10/2020
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

U toku je kriminalistička obrada nad M. M. u cilju utvrđivanja svih činjenica i prikupljanja dokaza, nakon čega slijedi izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini o počinjenom krivičnom djelu iznuda

Bijeljinska policija uhapsila je M.M. (26) iz ovog grada zbog sumnje da je počinila iznudu, koja je dovela do smrti jedne osobe.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Bijeljina, sumnja se da je M. M. u periodu od augusta do oktobra mjeseca 2020. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, ozbiljnom prijetnjom predstavljajući se putem lažnog Instagram profila pod imenom B. K. iz Tuzle prinudila muškarca M. N. (23) da joj u više navrata preda novac u iznosu od 500 KM i drugim apoenima u ukupnom iznosu od oko 10.000 KM.

– Nadalje, kao posljedica tih ozbiljno upućenih prijetnji nastupila je smrt M. N. – samoubistvo vješanjem – ističe se u saopćenju PU Bijeljina.

U toku je kriminalistička obrada nad M. M. u cilju utvrđivanja svih činjenica i prikupljanja dokaza, nakon čega slijedi izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini o počinjenom krivičnom djelu iznuda.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.