Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladić pijan vozilom sletio s ceste, poginuo njegov prijatelj

golf – saobracajna

Petar Stupar (19) iz Banje Luke poginuo je, a dvojica njegovih vršnjaka, vozač Aleksandar Pilipović te suputnik Nedeljko Petrović, kao i 17-godišnji Mile Drobac, lakše su ozlijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila u banjalučkom Dragočaju, kada su golfom 2 sletjeli s ceste.

Nesretni Stupar je još bio davao znakove života, ali je nakon nekoliko sati preminuo u bolnici. Imao je prijelom lubanje i kostiju lica, kao i teške ozljede grudnog koša. Riječ je o prijateljima koji su se kobnog jutra vraćali iz provoda u jednom lokalu u Prijedoru. Vozač je bio pijan pa je poslan u pritvor na otriježnjenje.

– Nakon što je izašao iz zavoja udesno, svojom lijevom stranom udario je u ogradu pored ceste, odbio se te sletio s desne strane i prevrnuo. Lokva krvi na cesti svjedoči o tragediji. Uz nju, staklo i dijelovi vozila razbacani su na sve strane. Nisam čuo udar, ali je jedan od mladića dotrčao do nas i u panici tražio telefon da zove policiju, hitnu, ne znam tačno koga, rekao je jedan mještanin. Nažalost, te noći dogodila se još jedna tragična nesreća.

Poginuo je biciklist D. V. (55) iz Doboja na kojega je u mjestu Lug na magistralnoj cesti Derventa – Prnjavor naletio vozač golfa L. N. (66).