Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladić poginuo u automobilu kojim je upravljao pijani vozač

bijeljina-policija

Mladić M.C. (1991.), nastanjen u Sokocu, poginuo je protekle noći u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na dijelu magistralnog puta Podromanija-Rogatica, u mjestu Kula, u općini Sokolac.

Stradali mladić je bio putnik u vozilu “passat“ koje se nakon slijetanja s kolovoza, oko 03.20 sati, više puta prevrnulo i zaustavilo na travnatoj površini.

Povrijeđeni su O.V. i V.C. iz Sokoca i D.M., državljanin Republike Srbije, koji su prevezeni u Klinički centar Kasindo radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Navedenim vozilom upravljao je M.M. iz Sokoca kod koga je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,27 g/kg.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio vršenje uviđaja i preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Beživotno tijelo stradalog mladića prevezeno je u prosekturu bolnice u Istočnom Novom Sarajevu, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija.

Tačan uzrok saobraćajne nezgode bit će naknadno utvrđen, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.