potvrđeno iz bolnice

Mladić povrijeđen u huliganskom obračunu u Mostaru još uvijek u životnoj opasnosti

policija-mostar

Iz te bolnice kazali su kako je njegovo stanje jutros bez značajnijih promjena te da je i dalje životno ugrožen

Nakon subotnjih huliganskih nereda u Mostaru uhićenih nema, a operativna istraga je u toku, potvrđeno je Feni iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Privodimo i pozivamo na informativne razgovore i do sada smo obradili više od dvadeset osoba. Provodimo kriminalističku istragu i utvrđujemo identitet svih osoba koje su sudjelovale u ovim neredima. Nakon toga ide podnošenje krivičnih prijava, kad utvrdimo ko je kriv za izazivanje ove masovne tučnjave to ide prema nadležnom tužiteljstvu – kazao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić navodeći kako policija konstantno radi na ovom slučaju.

Napomenuo je kako su ovakvi neredi nepredvidljivi, ali da je policija uvijek spremna.

– Mi smo uvijek za te incidente spremni. I u ovom slučaju smo isto brzo djelovali da nije ne daj Bože pala mrtva glava, na vrijeme smo došli, uspostavili javni red i mir i stavili ga pod nadzor – ustvrdio je Marić.

Dodao je kako su tokom nereda dva policajca zadobila povrede donjih ekstremiteta neutvrđenog stepena koje su nanesene kamenicama. Njima je ukazana pomoć, ali nisu zadržani u bolnici.

Jedna muška osoba, E.P. (2002.) zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život i hospitalizovana je u SKB-u Mostar.

Iz te bolnice kazali su Feni kako je njegovo stanje jutros bez značajnijih promjena te da je i dalje životno ugrožen.

Hospitalizovan je na Odsjeku za neurohiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja, naveli su.

Podsjećamo, u subotu poslijepodne kod bivšeg mostarskog hotela “Ero” došlo je do fizičkog sukoba navijačkih skupina “Red Army” i “Ultras”.