Crna hronika

bosanska otoka

Mladić se utopio u rijeci Uni

26/05/2022
FOTO: Ilustracija

Pokušaj reanimacije ovog lica nažalost bio je bez uspjeha

Danas se u rijeci Uni kod Bosanske Otoke utopio mladić, a o uzrocima ove nesreće za RTV USK je govorio Adnan Beganović, portparol Uprave policije USK-a.

“Danas oko 16,00 sati, u rijeci Uni kod Bosanske Otoke, na lokaciji ‘Ada-Mlinčići’ utopio se 27-ogodišnji mladić. Prema informaciji koju smo zaprimili, intervenirali su uposlenici Hitne službe te Vatrogasne jedinice Bosanska Krupa brzim dolaskom na lice mjesta po dojavi, gdje su zatekli više lica koja su pokušavala da mladiću pruže potrebnu pomoć i tako sačuvaju njegov život.

Pokušaj reanimacije ovog lica nažalost bio je bez uspjeha. Kada je u pitanju unesrećeni, informacije govore da se radi o licu inicijala Ć.Dž. rođenog 1995. godine u SR Njemačkoj, inače nastanjenog u naselju Brekovica (Bihać). O ovom slučaju pravovremeno je upoznato Tužilaštvo USK, a tijelo unesrećenog mladića prevezeno na Odjel patologije u KB Bihać”, izjavio je Beganović.

Ovo je druga tragedija utapanja koja se danas dogodila u BiH. Trinaestogodišnji dječak utopio se danas u rijeci Savi u Batkoviću kod Bijeljine i u toku je potraga za njim.

Trinaestogodišnjak se utopio u Savi

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.