Crna hronika

MUPTK

Mladići iz Tuzle uhapšeni zbog pokušaja ubistva

15/07/2020

Osumnjičeni i žrtva su bili zajedno u društvu, te je dvojac u jednom trenutku muškarca vezao, a potom maltretirao i udarao u glavu

Službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su danas dvije osobe koje se sumnjiče za pokušaj ubistva, piše Tuzlanski.ba.

Mladići su lišeni slobode nakon poduzetih operativnih mjera na rasvjetljavanju događaja od 7. jula, kada je jedna osoba fizički napadnuta, te su joj nanesene povrede koje su konstatovane u UKC-u Tuzla.

Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli uz izvještaj su predati E. M. (28) i A. M. (30), oba nastanjena na području Grada Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju” – navode iz MUP-a TK.

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su, provjeravajći navode prijave koja se odnosi na snimak na društvenoj mreži Facebook, a na kojem se vidi muška osoba koja fizički zlostavlja psa, došli do saznanja da se najvjerovatnije radi o E.M., te utvrdili da se pas može dovesti u vezu sa krivičnim djelom teška krađa, počinjenim na području Grada Tuzla.

”Radeći dalje na rasvjetljavanju navedenog događaja, pronađeni su ukradeni predmeti, te su vraćeni vlasniku, kao i pas” – navode iz policije.

Policijski službenici nastavljaju sa dokumentovanjem ovog događaja, te će u narednom periodu prema Kantonalnom tužilaštvu biti upućen adekvatan izvještaj.

Kako piše Tuzlanski.ba, osumnjičeni i žrtva su bili zajedno u društvu, te je dvojac u jednom trenutku muškarca vezao, a potom maltretirao i udarao u glavu, a navodno je riječ o osobama koje su od ranije poznate policiji zbog konzumiranja narkotika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.