Crna hronika

Okružni sud u Banjoj Luci

Mladići osumnjičeni za obljubu nemoćne osobe pušteni na slobodu

20/05/2019

Javnost je zgrozila selfi fotografija na kojoj trojica mladića u automobilu poziraju sa golom sugrađankom

Za trojicu muškaraca iz Bosanske Gradiške, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo obljube nad nemoćnom osobom, nije određen pritvor i oni će se braniti sa slobode.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka odluku da ne odredi pritvor za Miroslava Popovića (33), Luku Šinika (26) i Stevu Guskića (25), obrazložio je tvrdnjom da Okružni javni tužilac u pismenom prijedlogu „nije iznio prihvatljive argumente u pogledu postojanja osnovane sumnje kao opšteg uslova za određivanje pritvora, niti su konkretizovane i argumentovane bilo kakve okolnosti u pogledu postojanja posebnih razloga za pritvor propisanih odredbama Zakona o krivičnom postupku RS“.

Tužilac je jučer predložio mjeru pritvora, zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Međutim, za sud je, kako je saopćeno, taj prijedlog bio neosnovan.

Hapšenje osumnjičenih uslijedilo je 17. i 18.maja, nakon objavljenih neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama, na kojima su trojica muškaraca i naga ženska osoba, s posebnim potrebama.

Slučaj objave fotografija je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnom osobom, te je odmah reagovala i policija.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.