Crna hronika

Banja luka

Mladići pretukli starca i ukrali mu 20 šilinga

10/12/2018

Maloljetnik je ispitan te pušten na slobodu

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Predraga Ivanovića (1993.), nastanjenog u Užicu, u Republici Srbiji, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

Osumnjičeni je, zajedno sa P.L. i maloljetnim B.M., pretukao starca u okolini Banje Luke te su mu ukrali manju količinu novca.

Iz Tužilaštva su potvrdili da je Ivanović 6. decembra, u mjestu Kmećani, automobilom došao do kuće oštećenog M.O., nakon čega su sva trojica ušli u objekt, te fizički nasrnuli na 80-godišnjeg starca.

U kući su pronašli i otuđili novac u iznosu od oko dvadeset austrijskih šilinga i kovanice u neutvrđenom iznosu i apoenima.

Osumnjičeni su se potom vozilom uputili preko Visokog i Foče u pravcu Republike Srbije gdje ih je tokom kontrole saobraćaja zaustavila policija, pri čemu je osumnjičeni P.L. pobjegao u nepoznatom pravcu, dok su Ivanović i maloljetni B.M. lišeni slobode.

Maloljetnik je ispitan te pušten na slobodu.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Ivanovića, zbog opasnosti od bjekstva i postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na saučesnike.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.