Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladog nogometaša iz Sapne pogodio zalutali metak

djecak

Proslave dolaska 2016. godine u BiH bile su burne u mnogim gradovima. Nažalost, ponovno je bilo neprikladnih proslava uz obilje pirotehnike, a kod Sapne korišteno je i vatreno oružje.

Nakon što je nastupila nova godina, pet minuta iza ponoći, zalutali metak pogodio je 12-godišnjeg Emina Jukića iz Vitinice kod Sapne, člana predpionirske vrste nogometnog kluba Bosna Kalesija i nogometne reprezentacije U–12 Tuzlanskog kantona. Odmah nakon što je nastupila nova godina, dječak je sa svojim suigračem i kapitenom kantonalne reprezentacije Dž. H. izašao vani gdje je stao ispred garaže.

Uživali su u novogodišnjim prizorima i vatrometu koji je obasjavao nebo. Slavlje se ubrzo pretvorilo u šok i nevjericu. U jednom trenutku 12-godišnjak je zateturao i počeo zapomagati. Drugi dječak je ostao u šoku. Poslije je utvrđeno da je mladog Emina ranio zalutali metak u mišić lijeve noge.

Odmah nakon što je ustanovljeno da se dogodila nesreća, dječaci su dozvali druge da im pomognu. Mladi nogometaš brzo je prevezen u Dom zdravlja u Sapni gdje mu je pružena prva pomoć. Liječnici su konstatirali kako metak nije oštetio kost. Nakon ukazivanja pomoći i pregleda u Domu zdravlja dječak je pušten kući uz obvezu redovitog previjanja i pregleda ozlijeđene noge.

Uviđaj  su na mjestu događaja izvršili pripadnici Policijske postaje Sapna, koji će poslije okončane istrage utvrditi odakle je došao zalutali metak. Pretpostavlja se da se radilo o nekom “slavljeniku” u okolici koji je mogao napraviti pravu tragediju svojom nesmotrenom i pomahnitalom reakcijom.