Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin kod Živinica

Monstrum Ivica otkrio psihijatru zbog čega je ubio komšije Iliju i Maru

ivica antunovic

Komšije su kazale da su i roditelji s njim imali problema, te da je ocu odgrizao prst, a više puta je boravio na liječenju u bolnici

Ivicu Antunovića (45) iz Živinica pregledao je neuropsihijatar i naredio vještačenje da se ocijeni stanje uračunljivosti u kojem je bio kada je izvršio dvostruko ubistvo.

On je osumnjičen, a i priznao je to policiji, da je u ponedjeljak ubio svoje prve komšije Maru Tadić (72) i Iliju Antunovića (55) u naselju Gornji Petrovići. Antunović je uhapšen u utorak sat i po poslije ponoći, kada se iz šume, gdje se skrivao, vratio do porodične kuće.

Antunović je nakon hapšenja smješten u kliniku jer je, navodno, popio i neke tablete. Navodno, za Maru je govorio da ga je nervirala i da ju je zbog toga ubio.

“Nakon hapšenja, osumnjičeni je hospitaliziran na jednoj od klinika UKC-a Tuzla i pod stalnim je policijskim i ljekarskim nadzorom. Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju oba tijela te još nekoliko vještačenja”, rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

VEZANI Ovo je monstrum koji je pobio komšije kod Živinica

Četrdesetpetogodišnji Ivica je nezaposlen, živi s roditeljima, a psihički je bolesnik kojeg su se, kako su ispričale komšije, svi plašili i koji je, navodno, odbijao piti tablete.

Komšije su kazale da su i roditelji s njim imali problema, te da je ocu odgrizao prst, a više puta je boravio na liječenju u bolnici.

Kobne noći, nakon što je ubio Iliju i Maru, Ivica se zaputio u obližnji zaselak.

Kako je kazala mještanka, koja je htjela ostati anonimna, bila je u kući kada ju je pozvao komšija i rekao da Ivica hoda putem i da se zaključa. Taj isti komšija pozvao je policiju, a nakon njenog dolaska, Ivica je pobjegao u šumu. Tokom noći je i uhapšen, pišu Nezavisne novine.