Bosanski Petrovac

Monstrum iz Cazina opljačkao i silovao 81-godišnju staricu

MUP USK

Daljnji rad na dokumentiranju ovog kaznenog djela nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije, navodi se u priopćenju MUP-a

Liječničkim pregledom 81-godišnje K. M. iz Bosanskog Petrovca, kojoj je prošle sedmice razbojnik provalio u kuću i davio je tražeći novac, utvrđeno je da je nesretna starica tom prilikom i silovana.

Kako je priopćeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, Policijskoj postaji Bosanski Petrovac u petak ujutro je prijavljeno da je nepoznati muškarac provalio u kuću K. M., u kojoj ona živi sama, te ju je fizički napao i iznuđivao novac. Policija je nedugo potom uhapsila 43-godišnjeg I. R. iz Cazina, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništvo i on je kriminalistički obrađen. Liječnici banjalučke bolnice, koji su pregledali staricu, tokom pregleda konstatirali su povrede koje su nastale kao posljedica silovanja, te su o tome obavijestili Policijsku stanicu Bosanski Petrovac. Policija je nakon toga ponovo uhapsila I. R. te je nad njim zavedena kriminalistička istraga zbog sumnje da je počinio kazneno djelo silovanje.

– Daljnji rad na dokumentiranju ovog kaznenog djela nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije, navodi se u priopćenju MUP-a.