Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mobitel u Remetincu

Monstrumu porijekom iz BiH otac pokušao pomoći u zatvoru

komsici

Ivo Komšić je, za pretpostaviti je, dobro poznavao cijeli sistem posjeta i općenito boravka u Remetincu gdje je i sam proveo tri sedmice

Davidu Komšiću, 21-godišnjem ubici, porijeklom iz Kiseljaka u BiH, koji u zagrebačkom Remetincu služi 30 godina zatvora zbog ubistva trudne Kristine Krupljan koju je masakrirao 88 puta nožem, tata Ivo Komšić u zatvor je pokušao prošvercati mini mobitel, javlja Index.

Indexu je ta informacija neslužbeno potvrđena iz zatvorskog sistema.

Kako se saznaje, Komšićev otac je prošle sedmice posjetio sina u zatvoru u zagrebačkom Remetincu. Monstrumu je pokušao predati mini mobitel, velik tek nekoliko centimetara. Ali njegov je pokušaj uspio primijetiti i spriječiti pravosudni policajac koji je bio u blizini.

Ivo Komšić je, za pretpostaviti je, dobro poznavao cijeli sistem posjeta i općenito boravka u Remetincu gdje je i sam proveo tri sedmice. U pritvoru je završio u aprilu, ubrzo nakon što mu je osuđen sin, zajedno s Davidovim kumom Vjekoslavom Komšićem i Zoranom Petrovićem zbog prijetnji konobaru kafića na Medveščaku u Zagrebu zbog neriješenih imovinskih odnosa. Možda su ga zbog toga, kao i zbog prijašnjih incidenata koje je izazivao, zatvorski čuvari imali pod dodatnom prismotrom.

Ubica David Komšić je, da je njegov otac uspio u svojoj namjeri, mobitel mogao iskoristiti za kontaktiranje između ostalog i svjedoka ili suoptuženika u postupku, ali i za pribavljanje informacije putem interneta, ako je mobitel koji mu je otac pokušao dostaviti u zatvor imao takvu mogućnost. Podsjetimo da se protiv Davida Komšića vodi još jedan postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagreb gdje mu sude za još jedan napad na Kristinu Krupljan u novembru 2016. godine.

Ne treba ni napominjati da je posjedovanje mobitela u zatvoru strogo zabranjeno. U ovom trenutku nije poznato hoće li biti kakvih sankcija zbog pokušaja švercanja mobitela.

Komšićev otac u više je navrata izazivao incidente tokom i nakon suđenja.

Dan prije nego što je 13. aprila uhićen zbog prijetnji u kafiću na Medveščaku, bio je priveden na obavijesni razgovor jer je pratio sutkinju koja je njegovog sina osudila na 30 godina zatvora.

Njegovo agresivno ponašanje vidjelo se i na sudu. Komšićev otac Ivo prilikom izricanja presude sinu podivljao je u sudnici te povikao: “Sramota, on je dijete. Sudite mu zato što je iz Bosne.” Zatim je demonstrativno ustao i sa suprugom, kumom i ostalom porodicom (osim jedne kćeri) napustio sudnicu. Tom prilikom su ga i pravosudni policajci pokušali smiriti, ali im se istrgnuo iz ruke i otišao iz sudnice. Tokom suđenja Komšić je skupa s ostatkom svoje porodice pokušavao ocrniti Kristinu.