Ni jedan slučaj nije razrješen

Mostar na meti serijskih razbojništava i pljački, policija tapka u mjestu

pljačka bingo mostar

Na meti razbojnika našli su se i uposlenici dviju poslovnica benzinske pumpe “Petrol” uz magistralnu cestu M-17 u naselju Željuša kod Mostara. Sa plijenom većim od 3.000 KM, pobjegli su BMW-om

U utorak oko 10.30 sati Policijska uprava Mostar dobila je prijavu o počinjenom razbojstvu u naselju Jasenica. Kako je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u prijavi se navodi kako su poštara zaskočile dvije maskirane osobe koje su od njega otuđile veći iznos novca. Novac su otuđili uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja. Prema prijavi, nakon razbojništva su se maskirane osobe udaljile u nepoznatom smjeru u vozilu Caddy, te policija radi na identifikaciji i pronalasku istih. Očevid na mjestu razbojstva obavili su pripadnici krim policije.

U posljednje vrijeme povećan je broj razbojstava na području Mostara i šire gdje je u posljednjih mjesec dana počinjeno nekoliko takvih kaznenih djela.

Prošlog četvrtka u kasnim večernjim satima, dvojica maskiranih i automatskim puškama naoružanih muškaraca upali su u objekt benzinske pumpe “Petrol” na Žovnici iznad Mostara. Pljačkaši su najprije nasrnuli na zaštitara i oteli mu pištolj, a potom su ispraznili blagajnu, u kojoj se nalazilo oko 2.000 maraka, te su se pješice udaljili u nepoznatom pravcu. Posljednje dane oktobra obilježile su pljačke poslovnica brze pošte na mostarskom Bišću Polju, koje su počinjene po skoro istom šablonu. Iz poslovnice “X-Expressa” uzeli su skoro 10.000 maraka, a iz “Euro Expressa” vreće sa pošiljkama, u kojima su se, kako se pretpostavlja, nalazile skupocjene stvari. U tu poslovnicu upali su s “heklerom” i “kalašnjikovom”, a radnike su prestravili pucajući u zrak te su ih nakon pljačke zaključali.

Na meti razbojnika našli su se i uposlenici dviju poslovnica benzinske crpke “Petrol” uz magistralnu cestu M-17 u naselju Željuša kod Mostara. Sa plijenom većim od 3.000 KM, pobjegli su BMW-om. Usprkos činjenici da su brzo primijećeni i da su se u potjeru za njima uključile mostarska i jablanička policija, razbojnici nisu uhićeni, dok je automobil pronađen u selu Glodnica na obali Jablaničkog jezera.

U noći 7. oktobra dvojica naoružanih razbojnika od zaštitara u objektu “Bingo” kod Čitluka zatražili su sef s novcem, nakon čega su pobjegli. Trag se izgubio i razbojniku koji je 9. oktobra usred dana ušetao u poslovnicu “Raiffeisen banke” u Mostaru u Ulici kralja Petra Krešimira IV, odakle je, uz prijetnju oružjem, uzeo 2.000 maraka. Niti jedan od navedenih slučajeva do sada nije riješen. Nema naznaka niti u rješavanje slučajeva dizanja bankomata u zrak na području Mostara.