Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar: U saobraćajnoj nesreći povrijeđene tri osobe

mostar nesreca1111
Foto: Bljesak.info

U nedjelju oko 00:30 sati na magistralnoj cesti M-17, u neposrednoj blizini naselja Mazoljice u Mostaru dogodila se teža saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri osobe.

Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, dok su dvije osobe lakše povrijeđene.

Neslužbeno se saznaje da je teško povrijeđeni mladić u bolnicu ‘dr. Safet Mujić’ dovezen u stanju kome i sa višestrukim prelomima. Zdravstveno stanje mu se nakon liječničke intervencije stabiliziralo, piše Bljesak.

U nesreći su učestvovala tri vozila, Alfa Romeo, Fiat Punto i Golf 2.

Kako je utvrđeno uviđajem vozilo Alfa Romeo se, vjerovatno velikom brzinom, kretalo iz smjera juga, te je prešlo u lijevu traku, udarilo u zaštitnu bankinu. Nakon udara u zaštitnu ogradu, Alfa se vratila u svoju traku, te udarila u vozilo Golf koji je u tom trenutku bio parkiran izvan magistralne ceste.

Alfa se nakon Golfa odbila u Fiata koji je također bio u tom trenutku parkiran izvan magistralne ceste.

Alfa je udarila vozilo Fiat koji se od siline udara okrenuo za 180 stepeni, te je odbijen na strminu izvan ceste.

Alfa se odbila potom i od Fiata, udarila je u potporni zid, te se zaustavila na ulazu u podvožnjak koji vodi u Ulicu Braće Knežića.

Na svim vozilima je nastala veća materijalna šteta. Do okončanja očevida promet se na ovom dijelu magistrale odvijao usporeno, ali bez zastoja. Na mjestu događaja uviđaj su obavili službenici Policijske uprave Mostar.