Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarski ugostitelj optužen za ubistvo starice koja ga je čuvala kao dijete

mostar ubistvo copy

Ugostiteljski djelatnik Dražan Knezović Gega (38) iz Mostara, poznat po narkomaniji i razbojstvima, optužen je za okrutno ubojstvo susjede Stojke Grubešić (79), što se dogodilo u martu u njezinu stanu u mostarskoj Vukovarskoj ulici, pa su mu određena još dva mjeseca pritvora, kažu iz Kantonalnog tužiteljstva u Mostaru.

Prijeti mu do 40 godina zatvora. Inače, Dražan je viđen među šokiranim stanarima zgrade nakon otkrića zločina. Nesretnu staricu davio je silkom s iglama za pletenje i ubo kuhinjskim nožem u vrat.

Dražan Knezović Gega

Susjedi su je zatekli u krevetu oko 20:30 sati, a smatra se da je ubijena pet sati ranije.  Njih je Stojkina kći, koja je bila na poslu u pošti, zamolila da provjere gdje joj je majka jer se nije javljala na telefon.

U stanu je bio prevrnut stol na kojem su se nalazile tablete i kafa, što je upućivalo na otpor, a od početka se vjerovalo da je žrtva poznavala počinitelja jer ga je, unatoč opreznosti, sama pustila u stan. Nije bilo tragova nasilnog ulaska.

Naknadno se ispostavilo da joj je Dražan kobnog dana, uz ostale, pomagao u podrumu zgrade te da iz stana nedostaje 700 kanadskih dolara.

U optužnici stoji da je do starice, koju je čitav život poznavao i koja ga je kad je bio dijete znala pričuvati, došao na prijevaru pa je ubio iz koristoljublja i novac trošio na drogu. Svjedoci tvrde da je kod sebe imao upravo kanadske dolare i ogrebotine po licu.