Crna hronika

Mostarski ugostitelj optužen za ubistvo starice koja ga je čuvala kao dijete

16/06/2016

Ugostiteljski djelatnik Dražan Knezović Gega (38) iz Mostara, poznat po narkomaniji i razbojstvima, optužen je za okrutno ubojstvo susjede Stojke Grubešić (79), što se dogodilo u martu u njezinu stanu u mostarskoj Vukovarskoj ulici, pa su mu određena još dva mjeseca pritvora, kažu iz Kantonalnog tužiteljstva u Mostaru.

Prijeti mu do 40 godina zatvora. Inače, Dražan je viđen među šokiranim stanarima zgrade nakon otkrića zločina. Nesretnu staricu davio je silkom s iglama za pletenje i ubo kuhinjskim nožem u vrat.

Dražan Knezović Gega

Susjedi su je zatekli u krevetu oko 20:30 sati, a smatra se da je ubijena pet sati ranije.  Njih je Stojkina kći, koja je bila na poslu u pošti, zamolila da provjere gdje joj je majka jer se nije javljala na telefon.

U stanu je bio prevrnut stol na kojem su se nalazile tablete i kafa, što je upućivalo na otpor, a od početka se vjerovalo da je žrtva poznavala počinitelja jer ga je, unatoč opreznosti, sama pustila u stan. Nije bilo tragova nasilnog ulaska.

Naknadno se ispostavilo da joj je Dražan kobnog dana, uz ostale, pomagao u podrumu zgrade te da iz stana nedostaje 700 kanadskih dolara.

U optužnici stoji da je do starice, koju je čitav život poznavao i koja ga je kad je bio dijete znala pričuvati, došao na prijevaru pa je ubio iz koristoljublja i novac trošio na drogu. Svjedoci tvrde da je kod sebe imao upravo kanadske dolare i ogrebotine po licu.

Komentari