Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Motociklista u Bosanskoj Krupi smrtno stradao

bosanska kurupa – nesreca

Nastavljena je serija tragičnih saobraćajnih nesreća u BiH u kojima su žrtve bili motociklisti. Kako je potvrđeno iz MUP-a Unsko- sanskog kantona, prije preksinoćnog mraka na magistralnoj cesti M14, kod Poslovne zone “Pilana” u Bosanskoj Krupi, u teškoj nesreći smrtno je stradao vozač motocikla Nijaz Pašalić iz ovog mjesta.

Prema izjavama očevidaca, vozač motocikla izgubio je nadzor i prevrnuo se te prilikom pada zadobio za život opasne ozljede. Kako navodi policijski glasnogovornik Ale Šiljdedić, hitno je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, ali je, nažalost, usprkos liječničkim naporima, ubrzo preminuo.

“Ne mogu vjerovati da naš Nisko nije više među nama, a samo malo prije pada gledali smo ga kako se šeće ulicom, ponosan kao uvijek. Tuga za sve nas koji smo ga poznavali i imali ga za prijatelja, dragog susjeda. Neka mu je vječni pokoj, a obitelji želimo utjehu”, glasi jedan od komentara na ovu vijest, a o tuzi u Krupi svjedoči još jedan komentar na društvenim mrežama:

“Tuga za Krupu i šire… Napustio nas je veliki čovjek dobroga srca… Ne mogu vjerovati…”, u nevjerici su pisali poznanici nesretnog Pašalića.

Iz policije su još jednom apelirali na sve vozače, posebno motocikliste, koji u ovo proljetno vrijeme i najviše stradavaju svake godine, da više paze i smanje brzinu, kao i da nose opremu, a sve kako bi se spriječile i ublažile moguće posljedice.