Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostali i bez drva

Motorkom krenuo na policiju nakon krađe šume s ocem, pa bježao traktorom

sjeca drva444

Kako su naveli, policija je postupila po prijavi da u privatnoj šumi na području opštine Bosanski Brod dvije osobe vrše bespravnu sječu šume

Policija iz Bosanskog Broda uhapsila je B.L. iz tog mjesta dok se traga za njegovim ocem B.L., a osumnjičeni su za napad na policajce koji su intervenisali po prijavi da otac i sin bespravno sijeku šumu.

Kako pišu Nezavisne novine, osim psovki policajcima, jedan od osumnjičenih je upalio motornu pilu kojom je prijetio policajcima.

“Policijski službenici Policijske uprave Doboj, juče su uhapsili B.L. iz Broda, zbog osnova sumnje da je istog dana izvršilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo krađa, dok se za drugim licem još uvijek traga”, naveli su iz policije.

Naime, kako su naveli, policija je postupila po prijavi da u privatnoj šumi na području opštine Bosanski Brod dvije osobe vrše bespravnu sječu šume.

“Službenici Policijske stanice su na licu mjesta zatekli B.L. i B.L., oba iz Broda, koja su uputila verbalne prijetnje i pogrdne riječi policijskim službenicima, a potom je B.L. sa upaljenom motornim pilom krenuo prema policajcima “, navodi se u saopštenju. Kako nam je potvrđeno, oglušivši se na sva naređenja otac i sin su pobjegli traktorom, a policajci su stgli i uhapsili sina, dok se za njegovim ocem još uvijek traga.

Kako “Nezavisne” saznaju, dok su osumnjičeni bježali od policije ostali su bez plijena, jer su se drva, koja su bila natovarena na traktoru, rasula po šumi.

U sve je uključen i Sektor kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.