Crna hronika

MUP zdk

Mreža III: U toku velika policijska akcija, do sada uhapšeno 20 osoba

18/12/2019

Ova akcija usmjerena je na hapšenje i procesuiranje 28 osoba koje se sumnjiče za vršenje krivičnih djela u vezi sa zloupotrebama opojnih droga i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) rano jutros su započeli istovremene pretrese na trideset jednoj lokaciji na području ZDK-a. Pretresi se vrše na području Maglaja, Zavidovića i Tešnja.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “MREŽA III “, koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK-a, te se postupa po naredbama općinskog sudova u Zenici, Tešnju i Zavidovićima.

Ova akcija usmjerena je na hapšenje i procesuiranje 28 osoba koje se sumnjiče za vršenje krivičnih djela u vezi sa zloupotrebama opojnih droga i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije. Na lokacijama na kojima se vrše pretresi, do sada je 20 osoba stavljeno pod kontrolu i uhapšeno.

– Više o detaljima i rezultatima akcije će se potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.