Crna hronika

Mrtvi psi osvanuli na ulicama Kotor Varoši

04/04/2018

Jutro u Kotor Varošu osvanulo je sa ružnim slikama na ulicama na kojima su ležali mrtvi psi za koje niko ne zna ili ne želi da kaže ko ih je pobio tokom noći.

Pobijeni psi ostavljeni su na trotoaru u glavnoj Ulici cara Dušana, a uklonjeni su tek kada su, prema nezvaničnim informacijama, građani pozivima usijali telefone nadležnih službi.

Leševe pasa pokupili su radnici Komunalnog preduzeća “Bobas”.

Sa načelnikom Odsjeka za inspekcije poslove opštine Kotor Varoš Goranom Malijevićem portal “Moj Kotor Varoš” je pokušao da stupi u kontakt, ali bezuspješno, jer nije odgovarao na telefonske pozive pa su ostali uskraćeni za informacije o ubijanju pasa.

Ovaj Odsjek jedini je nadležan za problematiku koja se tiče pasa lutalica s obzirom na to da u njegovom sastavu djeluje i komunalna policija.

Problem sa psima lutalicama u Kotor Varošu eskalirao je početkom februara kada je čopor danima tumarao ulicama u svim dijelovima grada. Alarm je upalio napad na dječaka kojeg je pas ugrizao kod Osnovne škole “Sveti Sava” poslije čega je angažovan Higijenski servis za napuštene životinje “Java” iz Prnjavora čiji su radnici uhvatili deset pasa i smjestili ih u prnjavorsko prihvatilište.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.