Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Policija otkrila detalje tragedije na Marijin Dvoru

Ilustracija: Pixsell
Rutinska policijska kontrola u Sarajevu

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno je stradala pješak S. A., teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješak S. A. dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E.

Nakon tragične saobraćajne nesreće u kojoj je na Marijin Dvoru život izgubila djevojka, oglasio se i MUP Kantona Sarajevo, objavivši detalje.

“Sinoć oko 23,30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.A., rodena 1998. godine iz Sarajeva, S. A., rodena 1997. godine i S. E., rodena 2002. godine iz Ilidže od strane putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, kojim je upravljao vozač B.A., roden 1996. godine iz Sarajeva”, objavili su iz policije.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno je stradala pješak S. A., teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješak S. A. dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E., a istima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo, stoji u saopštenju.

O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uvidajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

“U 02,30 sati iza ponoći, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., roden 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa” i “Narušavanje javnog prometa”, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, objavili su iz MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.