Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP KS se oglasio o pokušaju otmice dječaka u Buća Potoku

buca kruzni

Na društvenim mrežama je 29. maja, uz oznaku PAŽNJA, objavljena informacija u kojoj se navodi da je na području Buća Potoka došlo do pokušaja otmice 15-godišnjeg dječaka.

Prema tim navodima, tri NN muškarca pokušali dječaka ubaciti u gepek automobila Toyota karavan, no dječak je uspio pobjeći.

U nastavku ove objave se kaže da su i narednog dana, 30. maja, ista NN lica iz istog vozila na kružnom toku Otoka, uznemiravali 13-godišnju djevojčicu.

Iz MUP-a KS kažu kako je izvršenim provjerama, utvrđeno da opisani događaji nisu prijavljeni policijskim službenicima.

S ciljem provjera pomenutih navoda obavljen je razgovor sa licem koje je objavilo pomenutu informaciju, kao i sa majkom dječaka koji je sve ovo ispričao.

O svemu je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se u potpunosti rasvijetlio ovaj događaj i utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela.

– Apelujemo na građane da ovakve i slične događaje odmah prijave policiji, a ne da neprijavljene i neprovjerene objavljuju na društvenim mrežama i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti i osjećaj nesigurnosti kod građana, saopšteno je iz MUP-a KS.