Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP ZDK traži pomoć: Prepoznajete li kradljivca?

kradljivac zenica111

Zeničanka K.S. Policijskoj stanici Centar u Zenici 9. decembra je prijavila da je 6. decembra, u vremenu od 10 sati do 16,30 sati, ukraden njen novčanik sa ličnim dokumentima bankovnim karticama i novcem.

Kako je utvrđeno, nepoznata osoba je istog dana, u 13,53 sati, na bankomatu Raiffeisen Bank, koji se nalazi u Ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, karticom UniCredit Banke, koja je u vlasništvu M.V, a koja se također nalazila u otuđenom novčaniku, izvršila transakciju novca u iznosu od 1.000,00 KM.

O izvršenom krivičnom djelu upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je ovlastio policijske službenike Policijske uprave I u Zenici za vršenje uviđajnih i drugih radnji

Pregledom videosnimka sa nadzorne kamere postavljene u Ulici Bulevar Kralja Tvrtka I u utvrđeno je da se na snimku nalazi nepoznata muška osoba, koja u sporno vrijeme podiže novac sa bankomata i koja se sumnjiči za izvršenje navedenog krivičnog djela.

U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije osobe, izuzete sa snimka nadzorne kamere, a s ciljem identifikacije izvršioca ovog krivičnog djela.

S tim u vezi, MUP ZDK-a dostavlja fotografije, uz apel građanima, da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikovanju osobe sa snimka, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili da se obrate neposredno policijskim službenicima na terenu, saopćeno je iz MUP-a ZDK.