Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Muškarac čiji je nestanak prijavljen danas pronađen mrtav u rijeci

rijeka jala
FOTO: Tuzlanski.ba

Policijskoj stanici Zapad, prijavljeno je da je u koritu rijeke Jala u naselju Solana uočeno najvjerovatnije beživotno tijelo NN osobe

U rijeci Jali, u tuzlanskom naselju Solana, danas je pronađeno beživotno tijelo, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o V.M. (1977). Nestanak te osobe prijavljen je danas, a posljednji put je viđen dan ranije.

Naime, Policijskoj stanici Centar danas u 14.10 sati je prijavljeno od strane A.P.(1975) iz Tuzle, da se jučer oko 12,45 sati iz stana u kojem žive, udaljio V.M. (1977), njen nevjenčani suprug.

Danas oko 15,40 sati, Policijskoj stanici Zapad, prijavljeno je da je u koritu rijeke Jala u naselju Solana uočeno najvjerovatnije beživotno tijelo NN osobe. Tijelo je primjećeno uz samu obalu.

– Odmah po zaprimanju ove prijave na lice mjesta upućena je patrola policijskih službenika PS Zapad i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, gdje su potvrđeni navodi prijave, a ljekar mrtvozornik SHMP Dom zdravlja Tuzla, na licu mjesta je konstatovao smrt NN osobe, koja je kasnije identifikovana kao nestali V.M. (1977) – potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Uviđajem na mjestu događaja rukovodila je dežurna tužiteljca Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Uviđaj su po uputama i pod nadzorom Tužiteljice izvršili istražitelji OKP PU Tuzla, te se i dalje preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka smrti V.M., a po nalogu postupajuće tužiteljice Kantonalnog tužilaštva TK-a.