Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Muškarac iz Zvornika slagao da je otet nakon što je prokockao firmin novac

04/12/2015

Aleksandar Jovičić iz Zvornika u potpunosti je priznao da je fingirao svoju otmicu kako bi opravdao novac koji je prokockao, a vlasništvo je firme iz Posušja u kojoj je zaposlen.

Ovaj muškarac, čiji je nestanak bio prijavljen 30.novembra, pronađen je 2. decembra, vezan pored magistralnog puta u mjestu Kušlat, a policija je tokom istrage utvrdila da se radi o lažnoj prijavi otmice.

Naime, prilikom saslušavanja, Jovičić je u prvom razgovoru rekao policijskim službenicim, da je uz pretnju vatrenog oružja presretnut od njemu nepoznatih osoba na putnoj komunikaciji Vlasenica – Kladanj, nakon čega je odveden na nepoznatu lokaciju.

VEZANI TEKST Za muškarcem iz Zvornika tragali tri dana, pronašli ga vezanog u šumi

Po izjavi Jovičića, na toj lokaciji je držan dva dana, a potom je izbačen na djelu magistralnog puta gdje je i pronađen.

On je rekao da su mu nepoznati izvršioci otuđili i pazar koji je trebao da preda u sjedište firme u Posušju.

Nakon detaljne kriminalističke obrade i izvršenih provjera, Jovičić iz Zvornika je u potpunosti priznao da je fingirao krivično djelo zajedno sa još dvije osobe kako bi opravdao novac koji je prokockao, a vlasništvo je firme u kojoj je on zaposlen.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.