Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarac kojem je kćerka rodila dijete silovao i supruginu sestru

policija rs

U Derventi je sinoć lišen slobode Z.Đ. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo silovanje, potvrdila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj, prenose Nezavisne novine.

Nakon izvršene kriminalističke obrade lice će biti predato u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Kako se nezvanično saznaje, Z.Đ. je prijavila njegova 15-ogodišnja kćerka, iz Donje Bišnje kod Dervente. Ona je Policijskoj stanici Derventa prijavila da ju je otac više puta silovao prethodnih 12 mjeseci.

Iz tog odnosa je 20. oktobra u Banjoj Luci rodila dijete.

Nezavisne novine saznaju od komšija djevojčice da se prije dva mjeseca iz sela Gornje Lupljanice udala u Donju Bišnju za mladića za kog se pretpostavljalo da je otac djeteta.

Samira Fejza, direktor Centa za socijalni rad u Derventi, kaže za Press da su njihovi službenici ranije posjećivali ovu porodicu, zbog čestih prijava iz škole da su djeca zapuštena, da nemaju radne navike i da žive u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji.

[yuzo_related]

– Socijalni radnici izlazili su na teren i imali smo saznanja da je maloljetnica trudna i kasnije da je rodila 20. oktobra. Naš psiholog pokušavao je da sa djevojčicom obavi razgovor i da sazna ko je otac tog djeteta. Međutim, ona je tu informaciju krila i stalno je govorila da ni sama ne zna ime oca i da se radi o nepoznatoj osobi. Tek u utorak, 3. novembra nekako je smogla snage da prizna da je taj “nepoznati čovjek” zapravo njen otac, koji je silovao. Objasnila je da iz straha to ranije nije željela da otkrije, jer joj je otac prijetio da će ubiti i sebe i nju, ukoliko njena majka za to sazna – rekla je Fejza za Press.rs.

Inače, radi se o teškom alkoholičaru, koji nije imao stalno zaposlenje, ali je radio određene poslove za nadnicu.

– Osim 15-godišnje djevojčice, taj čovjek ima još dvije ćerke. Stariju, koja je udata, i mlađu koja pohađa četvrti razred osnovne škole. Zasada nema indicija koje ukazuju da su mlađa i starija sestra bile zlostavljane, a nismo imali ni prijava da je ranije bio nasilan. Međutim, vjerujem da će i to biti predmet dalje istrage. Naš psiholog je prisustvovao saslušanju zlostavljane djevojčice i učinit ćemo sve što je u našoj nadležnosti da se kroz psihološki tretman, novčano i savjetodavno pomogne toj djevojčici da prevaziđe tu traumu, istakla je Fejza.