Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarac koji je oteo ženu kod Mostara pušten na slobodu

policija mostar111

Nakon saslušanja u Policijskoj upravi Mostar, Emir Omanović (1996.) koji je u utorak na večer oteo ženu inicijala D. L. (1972) iz Potoka kod Mostara, pušten je na slobodu.

Omanović se tereti za počinjeno kazneno djelo otmica i nanošenje povreda otetoj ženi. Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu je predat Tužilaštvu HNK na daljnje postupanje.

Omanović je tokom saslušanja priznao da je oteo D. L. Iz Tužilaštva HNK su kazali da nije bilo uslova za podnošenje prijedloga za određivanje pritvora, zbog čega pritvor nije ni zatražen.

Oteo ženu i ugurao je u gepek u blizini Mostara

Podsjetimo, Omanović je D. L. nasilno ugurao u prtljažnik automobila passat, te je odvezao u pravcu Rujišta, da bi je kasnije vratio u Potoke. Žrtva je smogla snage da ispriča šta se dogodilo te kazala da ju je davio jer je vrištala i tako onesvijestio i ubacio u prtljažnik. Prema njenom svjedočenju, ona je Omanovića molila da je ne ubije, nakon čega je on pristao je da je vrati kući. Žrtva je prošla bez većih povreda, ali je preživjela šok i veliki strah.