Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predložen pritvor

Muškarac obljubio 13-godišnju djevojčicu, zbog vanrednih okolnosti predložen je pritvor

Foto: Srna
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je pritvor za lice čiji su inicijali K.S. (39) iz Bosanske Gradiške osumnjičeno za obljubu trinaestogodišnjakinje.

Lice K.S. osumnjičeno je da je počinilo krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina na štetu trinaestogodišnjakinje u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Ispitan osumnjičeni

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je, nakon ispitivanja osumnjičenog, Okružnom sudu u Banjoj Luci predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučićt e sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.