Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hitna pomoć KS

Muškarac pred Zetrom doživio srčani udar, zatekli ga na stolici, bez svijesti, pulsa i disanja

Velike gužve ispred sarajevske dvorane Zetra u kojoj je nastavljeno cijepljenje starijih od 75 godina
11.05.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Velike guzve ispred sarajevske dvorane Zetra, gdje je nastavljeno cjepljenje gradjana Kantona Sarajevo starijih od 75 godina. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Nakon uspostave spontanog disanja i stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta su predali osoblju KCUS-a na daljni tretman i dijagnostiku

Ispred Zetre jučer je jedan od građana doživio srčani zastoj dok je čekao u redu za svoju dozu vakcine protiv koronavirusa, ali srećom život mu je spašen, saopćeno je iz sarajevske Hitne pomoći.

Kako su objavili na svom Facebook profilu, unesrećenog muškarca su zatekli na stolici, bez svijesti, pulsa i disanja, a nakon provedenih naprednih mjera oživljavanja i isporučenog drugog elektro šoka, njegovo srce ponovo je zakucalo.

Nakon uspostave spontanog disanja i stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta su predali osoblju KCUS-a na daljni tretman i dijagnostiku.

“Insistiramo da na svim kulturno-sportskim manifestacijama i javnim skupovima u Kantonu Sarajevo, u svojstvu medicinskog obezbjeđenja prisustvuje ekipa Hitne medicinske pomoći KS sa edukovanim kadrom i savremenom medicinskom opremom“, istakli su iz sarajevske Hitne pomoći te dodali kako ima mnogo primjera iz prakse koji potvrđuju opravdanost njihovih zahtjeva, a jedan od njih i ovaj jučerašnji.

Od samog početka procesa vakcinacije građana Kantona Sarajevo u Zetri, pored brojnih zdravstvenih radnika koji provode imunizaciju, angažovana je i ekipa Hitne medicinske pomoći KS za eventualna hitna medicinska stanja.