Crna hronika

hitna pomoć KS

Muškarac pred Zetrom doživio srčani udar, zatekli ga na stolici, bez svijesti, pulsa i disanja

16/06/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Nakon uspostave spontanog disanja i stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta su predali osoblju KCUS-a na daljni tretman i dijagnostiku

Ispred Zetre jučer je jedan od građana doživio srčani zastoj dok je čekao u redu za svoju dozu vakcine protiv koronavirusa, ali srećom život mu je spašen, saopćeno je iz sarajevske Hitne pomoći.

Kako su objavili na svom Facebook profilu, unesrećenog muškarca su zatekli na stolici, bez svijesti, pulsa i disanja, a nakon provedenih naprednih mjera oživljavanja i isporučenog drugog elektro šoka, njegovo srce ponovo je zakucalo.

Nakon uspostave spontanog disanja i stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta su predali osoblju KCUS-a na daljni tretman i dijagnostiku.

“Insistiramo da na svim kulturno-sportskim manifestacijama i javnim skupovima u Kantonu Sarajevo, u svojstvu medicinskog obezbjeđenja prisustvuje ekipa Hitne medicinske pomoći KS sa edukovanim kadrom i savremenom medicinskom opremom“, istakli su iz sarajevske Hitne pomoći te dodali kako ima mnogo primjera iz prakse koji potvrđuju opravdanost njihovih zahtjeva, a jedan od njih i ovaj jučerašnji.

Od samog početka procesa vakcinacije građana Kantona Sarajevo u Zetri, pored brojnih zdravstvenih radnika koji provode imunizaciju, angažovana je i ekipa Hitne medicinske pomoći KS za eventualna hitna medicinska stanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.