Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u naselju tibra

Muškarac preminuo usljed požara u Sarajevu, tri osobe povrijeđene

pozar

U požaru, koji je zahvatio podzemnu garažu nebodera, izgorjela su najmanje dva automobila

U sarajevskom naselju Tibra 2 jutros oko 4 sata izbio je požar u podzemnoj garaži usljed kojeg je jedna osoba preminula, a tri povrijeđene, te su prevezene u bolnicu, potvrđeno je iz MUP-a KS.

Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je jutros u 04.35 sati obaviješten da je došlo do požara u garaži stambene zgrade u ulici Stupska broj 19, područje općina Ilidža te da je, po prvim informacijama, zahvatio dva vozila parkirana u toj garaži na kojima je nastala materijalna šteta, kažu iz policije.

U neposrednoj blizini mjesta događaja zatečena je jedna osoba u besvjesnom stanju, te je od ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS konstatovana smrt.

U požaru, koji je zahvatio podzemnu garažu nebodera, izgorjela su najmanje dva automobila.

Stanari su odmah pozvali vatrogasce koji su se dva sata probijali do garaže.

Prema saznanjima, muškarac je preminuo od gutanja dima, a kako kažu komšije bio je plućni bolesnik, navodno asmatičar.

– Dim je bio gust i mislili smo da sve gori. Nažalost komšija je preminuo, a njegova supruga je u bolnici – pričaju komšije.

Intervenisali su pripadnici sarajevske Hitne pomoći, policija kao i nekoliko ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo.

Uviđajem na mjestu događaja rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pored policijskih službenika, prisustvuje i vještak za protiv požarnu zaštitu.