Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarac iz Banje Luke u kojeg je pucao komšija izgubio bitku za život

pucnjava bl222
Foto: Nezavisne novine

Muškarac S.M. (49) iz banjalučkog naselja Kuljani, koji je ranjen prije nekoliko dana, preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci.

“Pacijent S.M. (49) preminuo je juče u 17.15 sati  i pored svih uloženih napora medicinskog osoblja da mu spasu život”, saopšteno je danas iz UKC-a Republike Srpske.

Saša Matoš  ranjen je u subotu, 14. jula, u 19.20 sati kada je u njega iz pištolja pucao šezdesetpetogodišnji Novica Šešum.

Tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva predložio je u ponedjeljak, 16. jula, da Šešumu bude određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Podsjetimo, kako su ispričale komšije, koje je ovaj događaj šokirao, jer su obojica izuzetno dobre komšije koje nikad nisu bile problematične, njih dvojica imali su zajednički bunar, jer su kuće u kojima žive ranije bile vlasništvo dva brata.

“Kao i u svakom selu, bilo je sukoba zbog međa, a njih dvojica imali su i taj zajednički bunar oko kojeg su se koškali, ali ovako su bili u dobrim odnosima i niko ne bi rekao da je to nešto ovako ozbiljno. Taj Novica je vrlo pristojan čovjek, razveden je i živi sa starim ocem. Uvijek je bio uljudan i kulturan”, kaže sagovornica iz Kuljanske ulice.

Niko nije siguran kako je došlo do potezanja oružja, ali njihove komšije pričaju da su čule da je Matoš tražio od Šešuma da skloni svoju pumpu za vodu, nakon čega je Šešum ušao u kuću, a potom se vratio s pištoljem i ispalio dva hica, nakon čega je Matoš pao u svom dvorištu.

Pucao na komšiju: Potekla krv zbog bunara