Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarci koji su napali policajce u Vogošći svetili se zbog ubistva Delića

policija13

Muškarci koji su u srijedu navečer napali policajce u Vogošći i oštetili policijsko vozilo svetili su se policiji zbog ubistva Nedima Delića (25), kojeg je policija ubila na kružnom toku na Ilidži, noć prije, saznaje Patria.

Nakon napada na policijsku patrolu dvojicu muškaraca uhapsili su sarajevski specijalci…

Nedim Delić ubijen je u razmjeni vatre sa policijom krajem juna, nakon što je sa još trojicom razbojnika opljačkao trgovinu u vogošćankom naslju Svrake. Grupa pljačkaša je iza ponoći bježala prema Ilidži, kada su zapucali na policiju koja ih je pokušala zaustaviti. Policajci su uzvratili. Delić je preminuo od zadobivenih rana. Jedan muškarac je ranjen a druga dvojica pljačkaša su uhapšeni.

Građani Sarajeva su šokirani činjenicom da banda ide do te mjere da se više ne libe ni pucati na policajce. Traže strožije kontrole i kazne za one koji krše zakon.

No, Sarajlije je već sutra ponovo šokirala vijest kada je otkriveno da su Delićevi prijatelji dan nakon njegovog ubistva napali policiju u Vogošći. Dvojica muškaraca M. A., rođen 1995. godine u Tuzli i M.S., rođen 1991. godine u Srebrenici, oba nastanjena u Vogošći, napali su policijsku patrolu, povrijedili su policajce i oštetili im vozilo.

Hiljade građana glavnog grada BiH traže od policije da zaustave teror bande, piše Patria.