Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muž pokušao ugasiti vatru, pa se ugušio zajednom sa ženom

bijeljina-1322

Bračni par Srpko (72) i Slobodanka (70) Pelemiš ugušili su se jučer u požaru koji je izbio u njihovoj kući u bijeljinskoj ulici Jasenovačkih mučenika, a očevidac Dragomir Milenković rekao je kako je soba u kojoj su nađeni bila puna dima. On je sa sinom stradalih ušao u kuću u kojoj su našli mrtva tijela Srpka i Slobodanke. Kaže da je dan ranije bio kod supružnika te im je uzeo novac kako bi platio račune, a jučer se oni nisu javljali. Unuk im je jučer čak zvonio na vrata, a niko nije otvarao, pa je unuk zvao svog oca, a kako se Srpko i Slobodanka ni njemu nisu javljali na telefon, njihov sin je došao do roditeljskog doma i zajedno s Milenkovićem ušao u kuću, piše Dnevni list.

“Ušao sam prvi i vidio sam da su Slobodanka i Srpko nažalost mrtvi. Oni su ležali na krevetu pored komode koja je bila izgorjela. Kuća je bila puna dima i sve je bilo crno. Kada smo ušli, požar se već bio ugasio. Odmah smo pozvali policiju i vatrogasce”, kazao je Milenković i dodao kako se dim u kući zadržao dva do tri sata poslije njihovog ulaska.

On je istaknuo kako se po tragovima vidjelo da je Srpko, koji je inače bio nepokretan, pokušavao ugasiti vatru, ali nije uspio. Kako se komoda zapalila još je nejasno, a jučer su policajci na mjestu tragične smrti dvoje staraca radili uviđaj. Moglo se čuti kako se sumnja da je kvar na elektroinstalacijama izazvao tragediju. “Pretpostavljam da je požar izazvao neispravan sat za struju, jer je komoda koja je izgorjela bila u blizini tog sata”, zaključio je Milenković. Komšije pričaju kako je Srpko godinama radio kao vozač autobusa, a nekoliko godina pred penziju bio je kondukter u istom poduzeću.
“Čudno mi je da su se od dima ugušili usred dana. Srpko je bio invalid i zadnjih godinu dana nije bio pokretan, a moguće da je Slobodanka zaspala, pa da nije ni osjetila dim”, rekao je jedan od komšija, dodavši kako su Slobodanka i Srpko sami živjeli u kući, a da njihovi sinovi žive u komšiluku.