dvije smrti u dvije nesreće

Muzičar poginuo vraćajući se sa svirke, pronašli ga ujutro na bankini

sudar

Nesretni Ćibić pronađen je na bankini u nedjelju oko sedam časova ujutro i prevezen u UKC RS, ali je podlegao

Svetko Ćibić zvani Ćiba (53) iz Bosanske Dubice i Miroslav Okolić (57) iz Modriče poginuli su u dvije odvojene saobraćajne nesreće koje su se u nedjelju desile u blizini ovih opština, dok je četvoročlana porodica Đurđević iz Bijeljine povrijeđena.

Ćibić, koji je bio sportista i muzičar, podlegao je povredama u UKC-u RS nakon što ga je u mjestu Jošik udario “audi 80” u noći između subote i nedjelje dok se, kako se nezvanično saznaje, pješke vraćao sa svirke iz Bosanske Dubice u Draksenić, javljaju Nezavisne novine.

Njega je automobil udario između 3.15 i 6.50, a vozač je pobjegao sa mjesta nesreće.

Policiji nije dugo trebalo da identifikuje dvadesetčetvorogodiš­njeg Dubičanina Miloša Bačića zbog sumnje da je učestvovao u nesreći u kojoj je pješak zadobio teške tjelesne povrede i pobjegao nepružajući pomoć povrijeđenom licu.

Nesretni Ćibić pronađen je na bankini u nedjelju oko sedam časova ujutro i prevezen u UKC RS, ali je podlegao.

Ćibić je godinama bio golman Jedinstva, a od fudbalske kari­je­re oprostio se 2016. godine, te počeo zarađivati na gitari.

Miroslav Okolić je nastradao u saobraćajnoj nesreći na magis­tralnom putu Modriča – Doboj, koja se desila u nedjelju oko 21 sat u mjestu Dugo Polje, kada su se sudarili “audi”, za čijim vo­la­nom je bio on, i “toyota”, u kojoj se nalazila porodica Đurđević iz Bijeljine.

Radi se o supružnicima Slađanu (46) i Aleksandri (43) te njihovo dvoje maloljetne djece, sinu (12) i kćerki (11), koji su sjedili na zadnjem sjedištu.

Oni su zadržani u dobojskoj bolnici zbog povreda zadobijenih u udesu, ali je djevojčica nakon hirurškog zahvata premještena u UKC RS u Banjoj Luci.

Kako je juče rečeno iz UKC RS, djevojčica je primljena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje.

Prema riječima Jelene Morače, dežurnog anetseziologa, 11-godišnjakinja je primljena u politraumatizovanom stanju, juče je bila svjesna i stabilnog zdravstvenog stanja, a sve dalje prognoze su preuranjene.

Kako se nezvanično saznaje, do nesreće je došlo kada je “audi” prešao u suprotnu traku, te je došlo do direktnog sudara s “toyotom”, a Okolić je nastradao na licu mjesta.

Na mjesto nesreće izašli su Hitna pomoć, modrička policija i vatrogasci.

Kako saznajemo, naložena je obdukcija tijea nastradalog Okolića i izuze­ti su uzorci krvi.