Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Bajram ubio Muharema i Almira: Norveška će suditi Zikriji Krkiću?

zikrija-krkic

Norveško pravosuđe planira da sudi svom državljaninu Zikriji Krkiću (45), koje ovdašnje tužilaštvo tereti za dvostruko ubistvo u Trnopolju, kod Prijedora, saznaju Nezavisne novine nezvanično.

Stoga, kako ističe izvor banjalučkih, ne čudi podatak da se norveški tim istražilaca, sa policijskim tužiocem Norveške na čelu, sastao sa kolegama iz MUP-a RS.

“Norvežani su veoma zainteresovani za ovaj slučaj i stoga i sarađuju na predmetu ‘Krkić’ sa MUP-om RS, u čiji rad imaju puno povjerenje. Podsjetiću vas, ovih dana Krkić je posebno interesantan i norveškoj javnosti, jer je na šest godina osuđen zbog jezivog zlostavljanja svoje supruge i djece”, otkriva izvor Nezavisnih novina.

Pokušaj da se Krkiću ponovo sudi u Banjoj Luci do sada nailazio na neuspjeh, jer je on u međuvremenu uhapšen u Norveškoj, pa se na zakazanim ročištima nije pojavljivao u banjalučkom Okružnom sudu.

“Pravosuđe Norveške je odlučno u namjeri da preuzme krivično gonjenje Krkića za dvostruko ubistvo. Norveški istražioci će pod svoju lupu staviti sve dokaze koji su protiv njega prikupljeni, a s ciljem da se na ovaj maratonski proces stavi tačka u nadležnom sudu u Norveškoj”, zaključuje izvor.

Podsjetimo, iz MUP-a RS u ponedjeljak je saopšteno, uz navođenje Krkićevih inicijala, da su pripadnici Uprave kriminalističke policije održali prvi sastanak sa norveškim timom istražilaca, sa policijskim tužiocem Norveške na čelu, a u vezi sa vođenjem krivičnog postupka protiv Krkića za dvostruko ubistvo.

“Pripadnici norveškog tima će u narednom periodu u saradnji sa pripadnicima UKP-a i Policijske uprave Prijedor preduzeti niz operativno taktičkih mjera i radnji s ciljem izuzimanja dokaznih materijala u skladu sa norveškim zakonodavstvom, kompletiranja kričnog predmeta, te daljeg krivičnog gonjenja Z.K.”, navode iz MUP-a RS.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka Krkića tereti da je na Bajram 28. jula 2014. godine u kafe-baru “San” u Trnopolju, kod Prijedora, hicima iz automatske puške ubio Muharema Balića i Almira Redžića. On je prvostepenom presudom oslobođen krivice, ali je Vrhovni sud RS postupak vratio na novo suđenje.