Crna hronika

zločin bez kazne

Na današnji dan prije deset godina ubijen je Vedran Puljić

04/10/2019

Deceniju poslije tog zločina Vedranov se ubica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajevo tog dana

Na današnji dan, prije 10 godina, u dešavanjima uoči utakmice Široki Brijeg – Sarajevo na stadionu Pecara, navijač Sarajeva Vedran Puljić ubijen je hicem iz vatrenog oružja.

Deceniju poslije tog zločina Vedranov se ubica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajevo tog dana.

FK Sarajevo i njegovi navijači i danas uapeluju organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

“Pozivamo sve navijače FK Sarajevo i građane našeg grada da u petak u 17:00 sati dođu na parking ispred gradskog groblja “Bare”, gdje ćemo zajedno krenuti da odamo počast našem Vedranu Puljiću, i pozivamo institucije ove države da konačno počnu raditi svoj posao! ISTINA ZA VEDRANA!”, navodi se u pozivu Hordi zla na obilježavanje godišnjice Vedranova ubistva.

Komentari

Autor: Patria

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.