Crna hronika

preživio je

Na Darivi skočio s visine od 30 metara u vodu duboku 50 centimetara?!

12/07/2021

Nakon stabilizacije vitalnih parametara, započeli su izvlačenje povrijeđenog do kardiomobila

Ekipe Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo danas je imala dramatičnu intervenciju. Kako su objavili, u 14.41 dojavljeno im je da muškarac sa vidljivim povredama po cijelom tijelu leži ispod mosta Dariva, te da se sumnja da je pao.

Navode da je njihova ekipa na mjesto nesreće stigla za rekordnih pet minuta.

– Na izrazito nepristupačnom terenu, ispod pomenutog mosta, na obali Miljacke, u ležećem položaju zatekli su mlađu mušku osobu sa vidljivim, potencijalno životno ugrožavajućim povredama, po cijelom tijelu. Unesrećeni je bio svjestan i komunikativan, a prema njegovim navodima skočio je sa mosta u vodu. Prema slobodnoj procjeni naše ekipe, radi se o visini mosta oko 30 metara, a dubina vode oko 50 centimetara – naveli su iz Hitne pomoći.

Nakon stabilizacije vitalnih parametara, započeli su izvlačenje povrijeđenog do kardiomobila.

Zbog nepristupačnog terena u pomoć su im pristigli pripadnici Policijske uprave Stari Grad, pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade sa svojim specijaliziranim koritom za izvlačenje unesrećenih te pripadnici Gorske službe spašavanja.

U 15:36 sati, zajedničkom akcijom, povrijeđenog su uspješno evakuirali do pristupnog puta, nakon čega ga je ekipa Hitne pomoći KS, uz medicinski nadzor, transportovala i predala osoblju KUM-a Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu na dalji tretman i dijagnostiku – naveli su iz Hitne pomoći.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.