Crna hronika

Granična policija BiH

Na graničnim prelazima uhapšeno pet osoba za kojima su tragali sudovi i policija

17/05/2019

Hapšenja su se desila na aerodoromu Sarajevo, Orašju, Šamcu i na Doljanima

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beča, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode Đ. P. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na istom aerodromu lišen je slobode R.B. (1980.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivičnog djela teška krađa u pokušaju. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Beograda i predat službenicima Odjela sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice granične policije Orašje su predali V.N. (1976.) službenicima Policijske uprave Živinice, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim ova PU raspisala potragu zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH i Hrvatske kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje.

Službenici ove jedinice predali su i R.P. (1990.) službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jer se potražuje zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i ometanje rada pravosuđa. Državljanin BiH i Hrvatske kontroliran je na izlasku iz BiH na prelazu Šamac.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Orahovlje lišen je slobode E.Š. (1964.) jer ga potražuje Općinski sud u Ljubuškom zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede. Službenici JGP-a Doljani bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.