Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na graničnim prijelazima tri osobe lišene slobode

granicna-policija-bih-sprijecen-nezakonit-promet-tekstila-i-medicinskih-preparata_1461322353
Ilustracija

Službenici Postrojbe granične policije Neum u nedjelju su lišili slobode M. B. (1984.), državljanina Bosne i Hercegovine, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog kaznenog djela “pronevjera u službi”.

Taj bh. državljanin kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Neum II, priopćeno je iz Granične policije BiH. On je predan službenicima Odjeljenja sudbene policije sudova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNK).

Službenici PGP-a Hum u subotu su također lišili slobode bh. držsvljsnins B. S. (1995.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Kiseljaku zbog kaznenog djela “šumska krađa”.

On je kontroliran pri izlasku iz BiH na MGP-u Hum i predan službenicima Sudbene policije Bosansko-podrinjskoga kantona Goražde.

Na MGP-u Izačić pri izlasku iz BiH slobode je lišen i bh. državljanin K. M. (1996.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela “teška krađa”. Službenici PGP-a Izačić u nedjelju su ga predali pripadnicima Sudbene policije Bihać, navodi se u priopćenju.