Crna hronika

akcija "Diablo"

Na graničnom prijelazu Gradiška otkriveno 110 kg “skanka”

13/12/2020

U predmetu je ostvarena i značajna saradnja s Državnom agencijom za istrage i zaštitu, priopćeno je iz Granične policije BiH

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška 13. decembra spriječeno je krijumčarenje 110 kilograma opojne droge ‘skank’, namijenjene evropskom tržištu, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 250.000 eura.

U operativnoj akciji Granične policije BiH kodnog naziva “Diablo”, provedenoj pod nadzorom Tužiteljstva BiH, droga je otkrivena uz pomoć specijalističke opreme kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu holandskih registarskih oznaka.

Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predan Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna saradnja s Državnom agencijom za istrage i zaštitu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

“Unatoč svim problemima s kojima se suočava Granična policija BiH, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada. Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužiteljstvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu na odličnoj saradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu”, izjavio je direktor Granične policije Zoran Galić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.