Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Ilidži gorio “Opel Kadet”, napad na policajce u Centru

mup mks

Policijski službenici IV PU obaviješteni su u petak oko 02.20 sati da je izbio požar na vozilu “opel kadet”, registarski broj A20-E-729, vlasništvo B.Z., koje je bilo parkirano u ulici Dragana Kulidžana do broja 29, općina Ilidža.

Odmah po zaprimljenom obavještenju na lice mjesta upućeni su policijski služlenici PS llidža i ekipa PVB Kantona Sarajevo koja je lokalizirala požar u 03.00 sati.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj je izvršila komisija koju su činili dežurni službenik OKP-a IV PU, krim. tehničar MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

Napad na policajce

Policijski službenici I PU u petak su u 17.55 sati lišili slobode S.A., rođenog 1978., i A.V., rođenog 1965., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivične djela “sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” i “organiziranje otpora”.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega su S.A. i A.V. predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.