Crna hronika

Kotor Varoš

Na njivi ga napao medvjed i nanio mu teške povrede

28/07/2019

N. T. je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS

Medvjed je povrijedio čovjeka u mjestu Selačka kod Kotor Varoša, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Portparolka Policijske uprave Marija Markanović rekla je Srni da je povrijeđeni muškarac prevezen na liječenje u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Ona je navela da je Policijska stanica Kotor Varoš sinoć u 23.35 sati zaprimila prijavu da je muškarac zadobio povrede od medvjeda u mjestu Selačka.

“Konstatovano je činjenično stanje o čemu su upoznate nadležne inspekcije”, zaključila je Markanovićeva.

Zvijer je napala N. T. sinoć, a prema nezvaničnim informacijama sve se odigralo na njegovoj njivi.

„Na toj njivi je zasijao zob i primjetio je da mu divljač nanosi štetu. Zbog toga je otišao na njivu i čekao divljač, ali je naišao medvjed, napao ga i nanio mu teške povrede“, rekao je izvor portala Moj Kotor Varoš.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Novi Tomiću iz sela Selačka, opština Kotor Varoš.

Oglasili se iz bolnice

Četrdesetosmogodišnjaku čiji su inicijali N.T. iz Kotor Varoša medvjed je, prilikom napada, otkinuo stopalo i dio potkoljenice, ima ugrize po ekstremitetima, ali je njegovo trenutno zdravstveno stanje stabilno, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS-a u Banjaluci.

Pacijent je hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Ljekar Milorad Maran rekao je da je N.T. medvjed otkinuo lijevo stopalo i dio lijeve potkoljenice i da je pacijent je po prijemu odmah operativno zbrinut.

N.T. ima ugrize medvjeda na desnoj potkoljenici i desnoj podlaktici, kao i frakturu desne ruke, te ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju, navodi se u saopštenju.

Pacijent je dovezen u Urgentni centar UKC-a jutros u 2.45 sati sanitetskim vozilom Doma zdravlja Kotor Varoš.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.