Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "mak"

Na plantaži marihuane stabljike izrasle skoro dva metra, vlasnik je uhapšen

gl

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena te će protiv nje u zakonskom roku biti podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu.

U operativnoj akciji “Mak” jedna je osoba iz Konjica lišena slobode zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, izvijestila je u ponedjeljak Federalna uprava policije.

“Dana, 2. septembra, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva HNK – Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode osobu inicijala A.M. (1985.) s područja Općine Konjic koja se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'”, stoji u izvještaju FUP-a.

Dalje se navodi kako je, u sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu, izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba.

“Na zemljišnoj parceli pronađeno je osam stabljika zasada visine 150-180 cm NN biljke koja asocira na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), određena količina zeljaste materije zelene boje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s kaznenim djelom”, dodaje se u izvještaju.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena te će protiv nje u zakonskom roku biti podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Policijska uprava Konjic, stoji u izvještaju.