Crna hronika

roba vrijedna 150.000 KM

Na području Bileće zaplijenjeno 36.000 kutija cigareta

09/12/2019

Iz Granične policije BiH saopćili su kako su osobe kod kojih su pronađene cigarete pobjegle iz vozila te se udaljile s lica mjesta vidjevši pripadnike Granične policije

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su krijumčarenje 36.000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica iz Crne Gore, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 150.000 maraka.

Krijumčarenje je otkriveno u nedjelju na području Bileće kada je više osoba pokušalo prevesti cigarete iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Iz Granične policije BiH saopćili su kako su osobe kod kojih su pronađene cigarete pobjegle iz vozila te se udaljile s lica mjesta vidjevši pripadnike Granične policije.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres dva vozila u kojima su krijumčarene cigarete.

“Tržišna vrijednost krijumčarenih cigareta procjenjuje se na oko 150.000 maraka”, navode iz Granične policije BiH i dodaju kako se, pod nadzorom tužitelja Tužilaštva BiH, poduzimaju daljnje mjere i radnje u vezi navedenog događaja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.