Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

roba vrijedna 150.000 KM

Na području Bileće zaplijenjeno 36.000 kutija cigareta

GP BIH (1)

Iz Granične policije BiH saopćili su kako su osobe kod kojih su pronađene cigarete pobjegle iz vozila te se udaljile s lica mjesta vidjevši pripadnike Granične policije

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su krijumčarenje 36.000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica iz Crne Gore, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 150.000 maraka.

Krijumčarenje je otkriveno u nedjelju na području Bileće kada je više osoba pokušalo prevesti cigarete iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Iz Granične policije BiH saopćili su kako su osobe kod kojih su pronađene cigarete pobjegle iz vozila te se udaljile s lica mjesta vidjevši pripadnike Granične policije.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres dva vozila u kojima su krijumčarene cigarete.

“Tržišna vrijednost krijumčarenih cigareta procjenjuje se na oko 150.000 maraka”, navode iz Granične policije BiH i dodaju kako se, pod nadzorom tužitelja Tužilaštva BiH, poduzimaju daljnje mjere i radnje u vezi navedenog događaja.