Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području Trebinja zaplijenjena veća količina cigareta

otkrivene-krijumcarene-cigarete

Radeći na sprečavanju krijumčarenja roba preko državne granice pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, u toku noći na području Trebinja, spriječili su krijumčarenje veće količine raznih vrsta cigareta, tržišne vrijednosti oko 80. 000 KM.

“Cigarete bez akciznih markica, prokrijumčarene su preko Bilećkog jezera iz Crne Gore u BiH. O događaju su obavješteni Sud BiH i Tužilaštvo BiH”, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Granične policije BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje“ slobode su lišili dva državljana BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Granična policija BiH ovim je nastavila nizati uspješne rezultate u cilju sprečavanja krijumčarenja cigareta i drugih vrsta akciznih roba. U prvih šest mjeseci 2016. zaplijenjeno je 26.891 kutija cigareta. Granična policija BiH i u narednom periodu nastavit će aktivnosti suzbijanja ove vrste prekograničnog kriminala.

image-0-02-01-efa684fc3bd5e947810da1f81f198c254460df7d1d45b5e4513dcc0c84f6d845-v_resized

Službenici Jedinice granične policije Zvornik juče su lišili slobode V. P. (1969.) državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Budimpešta raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „krijumčarenje ljudi“.

Osoba je kontrolirana na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak. V. P. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.