Crna hronika

Na području Tuzle i Bijeljine uhapšeno šest osoba zbog droge

12/01/2017

Na području Tuzle i Bijeljine danas su izvršeni pretresi na 10 lokacija i uhapšeno šest osoba, u akciji sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Po naredbi Opštinskog suda u Tuzli, pretresi su izvršeni na devet lokacija u Tuzli i jednoj u Bijeljini.

Pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a riječ je o mobilnim telefonima i SIM karticama, navodi se u saopštenju.

Nakon završenih pretresa uhapšeno je šest osoba, a riječ je o licima čiji su inicjali P.A. /31/, S.M. /32, P.M. /29, M.A. /42/, E.S. /26 i Đ.I. /28/, a tri osobe su pozvane u svojstvu svjedoka.

“U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela i kriminalistička obrada, nakon čega će osobe lišene slobode uz izvještaj biti predate Tužilaštvu Tuzlanskog kantona”, dodaje se u saopštenju.

Riječ je o nastavku planskih aktivnosti službenika Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim policije Tuzlanskog kantona na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području tog kantona, tokom kojih je pronađena i oduzeta određena količina kokaina, spida i marihuane.

Komentari