Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Sarajevskom aerodromu uhapšen državljanin Srbije

aerodrom-sarajevo

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su jučer slobode državljanina Republike Srbije S.C. (1977), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Podgorica raspisao tjeralicu zbog nasilničkog ponašanja.

S.C. je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beograda, a nakon uhićenja predan je službenicima Sudske policije Suda BiH na daljnje postupanje, priopćili su iz GP-a BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Orašje su jučer na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje lišili slobode državljanina BiH A.S. (1992) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla radi izdržavanja kazne zatvora. On je predan službenicima Sudske policije Odžak.

Pripadnici Jedinice granične policije Neum jučer su u graničnom pojasu na području Općine Neum privremeno oduzeli veću količinu tekstilne robe bez potrebne dokumentacije, a koja je bila namijenjena za daljnju prodaju.

Roba je otkrivena prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila VW touran, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao F.B. (1970.), državljanin BiH.

O događaju je obaviještena Federalna uprava za inspekcije poslove kojima će predmet i roba biti ustupljeni na daljnji rad, navodi se u priopćenju.