Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trgovina narkoticima

Na sjevernom izlazu iz Mostara sinoć uhapšene tri osobe

New Project (79)

Pretresom vozila kod osumnjičenih je pronađeno i izuzeto 1.080 paketića s praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin

Policija naoružana dugim cijevima uhapsila je tri osobe u subotu navečer na sjevernom izlazu iz Mostara. Uhapšeni se sumnjiče za proizvodnju i distribuciju droge.

Akciju je, kako je za Bljesak.info potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslovo Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) Ljudevit Marić, proveo Odjel za posebne namjene MUP-a HNK-a i Policijska uprava Mostar.

Iz MUP- a HNK su kazali da se radi o pojačanim policijskim racijama koje se provode tokom vikenda zbog suzbijanja kriminalnih radnji.

Pronađena droga (FOTO: bljesak.info)

Pronađena droga (FOTO: bljesak.info)

“Pripadnici MUP-a HNK, Sektora kriminalističke policije, PU Mostar, PU Čitluk i JOP-a sinoć su u 22 sata na magistralnoj cesti M-17, na sjevernom ulazu u Mostar, slobode lišili tri osobe iz Mostara, zbog sumnje da su se bavili proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga”, saopćeno je iz policije.

“Pretresom vozila kod osumnjičenih je pronađeno i izuzeto 1.080 paketića s praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin. Također, izuzeti su novac i mobiteli”, saopćio je MUP HNK.

Zbog ove akcije hapšenja na sjevernom ulazu u Mostar se saobraćaj odvijao otežano.

Uviđaj je izvršen nešto prije ponoći, a više informacija bit će poznato u nedjelju.

https://www.facebook.com/bljesak.info/videos/2576223359266572