Na spratu kuće u Banovićima imao laboratoriju za proizvodnju droge

droga_banovici

Službenici Policijske stanice Banovići po naredbi Općinskog suda u Banovićima, izvršili su jučer pretres porodične kuće, automobila i dvorišta u vlasništvo R.L. (40) te pronašli izvjesnu količinu droge, ali i pravu laboratoriju za proizvodnju narkotika, saopćeno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Na spratu kuće žene, osim predmeta i uređaja za spravljanje droge, pronađene su dvije veće saksije u kojima su zasađene dvije stabljike biljne materije dužine 80 cm s UV- lampom, mjeračem za temperaturu i ventilatorom.

U untrašnjosti kuće su pronađene dvije pvc kese s listovima biljne materije koja asocira na opojnu „Canabis“, te nekoliko posuda sa svježim i suhim listovima. U dvorištu kuće su pronađeni zasadi još 14 stabljika ove biljke.

Pronađeni predmeti su oduzeti radi vještačenja, a R.L. je uhapšena i privedena u službene prostorije PS Banovići radi kriminalističke obrade, nakon koje je uz saglasnost tužioca puštena na slobodu.

Protiv R.L. će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o učinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, rečeno je u MUP-u Tuzlanskog kantona.